Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Το σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά

Στην γραφική πόλη της Καστοριάς βρίσκεται και το σπήλαιο του Δράκου, το οποίο είναι ακόμα και σήμερα, στις μέρες μας ενεργό, δηλαδή οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες δημιουργούνται ακόμα.
Οι σταλακτήτες και οι σταλαγμίτες του σπηλαίου δημιουργούνται από το νερό της βροχής που στάζει, το οποίο περνάει από το τοίχωμα, από την οροφή του σπηλαίου που είναι ασβεστόλιθος και έτσι κάθε σταγόνα αφήνει μια μικρή ποσότητα ανθρακικού ασβεστίου και έτσι χτίζονται, σιγά - σιγά οι σταλακτίτες.

kastoria Hotels


Το σπήλαιο του δράκου είναι εξαιρετικής ομορφιάς μιας και διαθέτει επτά λιμνούλες στο εσωτερικό του, οι οποίες επικοινωνούν υπόγεια με τη λίμνη της Καστοριάς, γι' αυτό και η στάθμη του νερού σε αυτές τις λιμνούλες είναι πάντα στην ίδια στάθμη με τη λίμνη της Καστοριάς.
Μέσα στο σπήλαιο του Δράκου, δεν υπάρχει φυσικό φως, γι' αυτό και μέσα στις εσωτερικές λίμνες δεν υπάρχει ίχνος ζωής.

Hotels in Kastoria Greece

Λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, ένα επισκέψιμο κομμάτι μήκους 350 μέτρων, όμως υπάρχουν κι' άλλα τμήματα τα οποία ακόμα, δεν έχουν δοθεί στο κοινό για επίσκεψη και περιήγηση.
Σε αυτή την υπέροχη τοποθεσία που βρίσκεται το σπήλαιο του Δράκου, δηλαδή στον παραλίμνιο δρόμο της πόλης της Καστοριάς, αποτελεί μια υποχρεωτική στάση για τον επισκέπτη της πόλης.

ξενοδοχεια στην καστορια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου